Moje zdanie - Dr Leonard Coldwell - Mikrofalówka zabija jedzenie, a ostatecznie zabije również CIEBIE! [PL]



Dane:

  • Tytuł: Dr Leonard Coldwell - Mikrofalówka zabija jedzenie, a ostatecznie zabije również CIEBIE! [PL]
  • Od: Wyspa444
  • Ocena/opinia: 4.6491227
  • Widziało już: 32772.
  • Wpis sponsorowany : BRAK TAKIEGO WPISU.

ZDANIE TU

  • Ladyfrom TheNeverland - Dokładnie. Poczytajcie sobie o Nowym Porządku Świata.
  • Karim Ibrahim - Jeśli mikrofalówka usuwa wszystkie wartosci z potrawy, to dlaczego lekarz podgrzewa w niej kawe ? Przeciaz kawa z mikrofalówki w takim wypadku nie wpływala by na organizm w zaden sposob, tz doktor nie byl by po niej pobudzony.
  • Borowski Darius - Dzieki za rade tez sadze to ze mikrofalowka ma ujemny wplyw na nasze zdrowie chociaz czesto jej uzywalem ale wszystko jest zatajane zebys byl chory.
  • 1211emil - Jeden wielki stek bzdur. To nie "kuchenka mikrofalowa zabija jedzenie a ostatecznie i nas"... Z Kuchenką Mikrofalową (dalej KM) mają problem ludzie którzy nie mają czasu na przygotowanie sobie posiłku w normalny sposób. Całe życie zagonieni, w pędzie, stresie, wpadają do domu i na szybko szykują sobie obiad, zwykle późno wieczorem. To nie jedzenie z KM ich zabija tylko ich tryb i styl życia. Doktorek, tak naprawdę, albo nie wie co mówi, albo mówi to, za co mu płacą, czyli pod określone lobby. Woda ogrzana w mikrofali NICZYM nie różni się od wody zagotowanej w sposób tradycyjny. WSZYSTKIE mikroby zostaną zniszczone w taki sam sposób - zostaną ugotowane. Każda zupa warzywna po ugotowaniu nie ma większości witamin. Wojsko pewnie zostało zatrute nieświeżym jedzeniem a nie sposobem przygotowania potrawy, tu - w KM. Zupa warzywna ugotowana na gazie, kuchni węglowej czy indukcyjnej ma również zero witamin bo większość z nich nie wytrzymuje temperatury wrzenia. Nasz organizm potrzebuje białka (ścina się w temp pow. 42-45 *C) witamin i mikroelementów, minerałów. Źródłem witamin są świeże owoce i warzywa a nie ugotowane w zupie. Minerały, mikroelementy są w takim samym stanie po ugotowaniu w KM jak i w tradycyjny sposób, do ich rozkładu potrzeba dużo wyższych temperatur. Kolejny stek bzdur - jedzenie, żywność dopuszczana do obrotu przez UE jest w zasadzie szkodliwa dla organizmu człowieka. Nie dostarcza odpowiednich składników żywieniowych ludzkiemu organizmowi, jest tak dokładnie wyczyszczona, wysterylizowana z wszelkiego dobra, że staje się po prostu bezwartościowa. Kuchenka mikrofalowa bardziej już jej nie zaszkodzi niż unijni eksperci. Przykład: Pijąc mleko, dokładnie wysterylizowane, tzw. UHT nie dostarczamy organizmowi unikalnej mikroflory która w nim była przed zabiegiem UHT. Takie mleko nigdy nie zsiądzie się. Po latach obserwacji zorientowali się, że ludzie zaczęli chorować na choroby gastryczne częściej niż przed laty. Co zrobili?? Namawiają nas by kupować ACTIMEL.... Płać 2x więcej za to, by mieć to co było w mleku a już w nim nie jest. Co do cukrzycy... Zapadalność na nią nie zmieniła się odkąd KM pojawiła się na dobre w naszej cywilizacji. Wracając do mikrofal.... Czym jest ciepło? Jest to promieniowanie ELEKTROMAGNETYCZNE, z zakresu 780 nm do 1 mm. To promieniowanie wykorzystujemy do podgrzewania jedzenia. W jakikolwiek sposób, od zarania dziejów (ognisko, płyta na kuchni węglowej, palnik gazowy, kuchenka elektryczna, czy wreszcie kuchnia indukcyjna) w ten właśnie sposób podgrzewano pokarm. Mikrofalówka pracuje w zakresie częstotliwości 2,4 GHz (fala o długości ok 12,5 mm). Te fale wprowadzają cząsteczki w drgania a to, jak wiemy z lekcji fizyki, - energia mechaniczna (drgań), która zostaje zamieniona na cieplną. Fale elektromagnetyczne nie są gorące, to one powodują, że ciała się nagrzewają. Tak na marginesie, bardzo wiele urządzeń z naszego codziennego otoczenia emituje TEN sam zakres fal co KM, nie moglibyśmy się bez nich obejść. Dla przykładu nasze urządzenia Wi-Fi w standardach: 802.11b – częstotliwość 2,4 GHz 802.11g – częstotliwość 2,4 GHz 802.11n – częstotliwości 2,4 GHz Mamy je nie tylko w telefonach komórkowych, tuż przy uchu. 
  • Józef Długosz - Nie powiem że jedzenie z mikrofalówki jest zdrowe i dobre ale to co on mówi to stek bzdur. Z tego co pamiętam już ktoś przeprowadził eksperyment z podlewaniem kwiatków i te podlewane wodą z mikrofalówki miały się nawet lepiej. Poza tym nie będę słuchał kogoś kto podgrzewa w niej kawę, bo wiadomo że kawa podgrzewana obojętnie w czym staje się toksyczna i wcale nie musi to być mikrofalówka. I gdzie tu jego instynkt ?
  • Tomek Atomek - ja jem z mikrofali przez p15 lat i zdrowie mam jak koń LOL
  • miloscmezczyzn Lubotycki - Miałem raka lewej nerki ,operacyjnie usunięto mi lewą nerkę z nowotworem, mam jednak liczne przerzuty na płuca i drugą nerkę. Stosuję metodę Ashkara od miesiąca w połączeniu z innymi metodami. Efekty są znakomite. Lubotycki autor poradnika dla Kobiet
  • glouver - Mikrofalówka to generator elektromagnetyczny który zmienia spiny w cząsteczkach. Zmiana ta wpływa na zachowanie samej cząsteczki jak i informacji którą reprezentuje. Taka cząsteczka dostająca się np. do organizmu jest źle identyfikowana i zaczyna łączyć się ze związkami zmieniając ich charakter. Mówiąc wprost, Mikrofale zalicza się do szkodliwych dla organizmów żywych tak samo jak promienie X.
  • APaula Odkrywa - Array
  • Maciek Bieszke - 
  • Wpis polecany: BRAK TU WPISU.

Biznes:   Prawo   Biznes   Ekonomia   Przemysł   Górnictwo

Rozrywka:   Muzyka   Rozrywka   Wolny czas   Sport   Jedzenie

Inne:   Motory   Auta   Podróże   Technologia